מטוקיו עד ריו – איפה אפשר להשיג שוקולד ישראלי בעולם?

chocolateמנתוני מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה עולה כי היקף ייצוא השוקולד מישראל עמד בשנה האחרונה על למעלה מעשרה מיליון דולרים וניתן למצוא אותו על מדפים ב-43 מדינות בעולם.  בין המדינות שייבאו שוקולד ישראלי – דרום קוריאה, מצרים ואנגולה.

יום האהבה ה-Valentine's Day, הוא באופן לא רשמי גם יום השוקולד הבינלאומי. פולי הקקאו, התגלו במשך העשורים האחרונים כבעלי סגולות מרשימות, והם שבו בטעמם את זוגות האוהבים ואת הרווקים שמוצאים בהם נחמה. צריכת השוקולד בעולם היא בעלייה מתמדת, ואזרחי מזרח אסיה גילו בשנים האחרונות את טעמו הממכר והמענג של השוקולד ועל פי הערכות צריכת השוקולד בשווקים אלו שילשה את עצמה בשנים האחרונות. יום אהבה הוא גם יום עסקי השוקולד ועל פי הערכות כ-5% מרכישות השוקולד השנתיות בעולם נעשות ביום זה.

למרות שבישראל לא ניתן לגדל קקאו באופן מסחרי, ייצור השוקולד נמצא בעלייה ואף מיוצא לחו"ל. על פי נתוני מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה בשנת  2015 ייצוא השוקולד עמד על כ-10 מיליון דולרים. 28 חברות עסקו בייצאו השוקולד הישראלי ל-42 מדינות ברחבי העולם. עוד עולה מהנתונים כי השווקים הגדולים עמם התקיים מסחר בשוקולד הם צפון אמריקה ואירופה כאשר גם ל"בירת השוקולד" העולמית, בלגיה, יוצא שוקולד בלמעלה מ-105 אלף דולרים. ייצוא השוקולד למדינות מזרח אסיה עמד על 618 אלף דולרים, כאשר עיקר הייצוא הוא ליפן.

המובילה ביבוא שוקולד מישראל במדינות אירופה היא אנגליה עם יבוא בסך של 1,152,000  דולרים, אחריה צרפת עם 601 אלף דולרים ורוסיה עם 157 אלף דולרים. במדינות אמריקה מובילה ארה"ב עם ייבוא של למעלה מ-5 מיליון דולר, קנדה עם 88 אלף דולרים וארגנטינה עם יבוא שוקולד של 15 אלף דולרים.  נתונים מפתיעים אחרים מלמדים כי ייצוא השוקולד לדרום קוריאה עמד על 66 אלף דולרים, למצרים – 45 אלף דולרים, לברזיל על כ-11 אלף דולרים ולאנגולה על 2,000 דולרים.

השארת תגובה