גילוי הגז הטבעי יצר הזדמנות ייחודית לפיתוח מנוע צמיחה חדש לתעשייה הטכנולוגית של ישראל

הכנס הראשון בנושא גז ונפט של המדען הראשי במשרד הכלכלה, עסק בהזדמנויות והאתגרים הנצבים בפני חברות הטכנולוגיה הישראליות במפגש עם תעשיית הגז והנפט העולמית. הכנס נערך בשיתוף עם החברות נובל אנרג'י, דלק קידוחים וחברת התוכנית פארדיים.

השר בנט ציין כי אנו, במשרד הכלכלה, כבר נערכים לבניית התשתית הנחוצה, תוך השקעה וסיוע לחברות, השקעה בפיתוח טכנולוגיות, הכשרת עובדים, יצירת תקנים, וכו'. כבר היום, אנו רואים טכנולוגיות מרשימות ואני בטוח כי בשנים הקרובות נראה פיתוחים מובילים, ששוב יוכיחו שישראל נמצאת בקדמת הטכנולוגיה. ליזם הישראלי ישנן הזדמנויות משמעותית בתחום ואני קורא ליזמים ולחברות בתחום להרים את הכפפה".

אבי חסון, המדען הראשי במשרד הכלכלה, ציין כי "גילוי הגז הטבעי, יצר הזדמנות ייחודית לפיתוח מנוע צמיחה חדש לתעשייה הטכנולוגית של ישראל. לשכת המדען הראשי פועלת ותמשיך לפעול לסייע ולעודד חברות ישראליות לפתח מוצרים חדשניים ולהשתלב בתעשיית הגז והפט העולמית".

עוד השתתפו בכנס יו"ר דלק קידוחים גדעון תדמור, דירקטור נובל אנרג'י ביני זומר ויו"ר פארדים אלדד וייס ולמעלה מ-300 מומחים ונציגים בכירים מתעשיית האנרגיה העולמית ומהתעשייה הטכנולוגית של ישראל. בין הנושאים שעסק הכנס היו תמונת המצב העכשווית של חיפושי הנפט באזור אגם הים התיכון המזרחי, דיון בשרשרת האספקה של הגז – מקידוח ואספקה ועד שימושים שונים לגז, וההזדמנויות והאתגרים הניצבים בפני תעשיית ההייטק הישראלית.

היקף מכירות שוק הגז והנפט העולמי הוערך בשנת 2010 בסכום של 2.65 טריליון דולר, כאשר הצפי הוא כי בשנת 2015 תגענה המכירות השנתיות לסכום עתק של 3.7 טריליון דולר, עם קצב גידול מרשים של 40% ב- 5 שנים אלו. מגמות גידול אלו צפויות להימשך בשנים הקרובות, כאשר על כך משפיעים, מצד אחד הגידול בביקוש בשווקים העולמיים, בעיקר בסין והודו, ומאידך הגידול בהיצע שחל עם הגברת יכולת ההפקה מפצלי גז ושמן, בעיקר בארה"ב וקנדה.

מסביב לתעשיית הגז והנפט העולמית פועלת תעשיית שירותים טכנולוגית ענפה בהיקפים שנתיים של מאות מיליארדי דולרים. הביקוש הגובר בענף לטכנולוגיות חדשניות ופתרונות פורצי דרך מהווה הזדמנות גדולה לשילוב התעשייה הטכנולוגית הישראלית בתעשיית הגז והנפט העולמית. התעשייה הישראלית יכולה למנף את יכולותיה הטכנולוגיות הקיימות לטובת צרכי עולם הגז והנפט במגוון תחומים והתמחויות. בין אלו ניתן לציין את מצויינותה של התעשייה הישראלית בתחומים כמו טיפול במים, טכנולוגיות הדמיה, תקשורת לוויינית, תוכנה ועיבוד נתונים, רובוטיקה ועוד.

 בלשכת המדען הראשי מעריכים כי בישראל פעילות כיום למעלה מ- 50 חברות המקיימות הליך מחקר ופיתוח עבור פיתוח טכנולוגיות ויישומים לתעשיית הגז והנפט וכי בשנים הקרובות יותר ויותר חברות ישראליות ישתלבו בתחום.

השארת תגובה